Un debut dificil pentru Hyundai Motorsport in Raliul Safari Kenya

  • Toate cele trei echipaje Hyundai Shell Mobis World Rally Team au intampinat dificultati vineri, Esapekka Lappi si Ott Tänak fiind nevoiti sa abandoneze.

Hyundai Motorsport a avut un debut dificil in Raliul Safari Kenya, una dintre cele mai dure etape din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), iar dupa primele sapte probe speciale are un singur echipaj in top cinci.

Vineri, in prima zi a raliului, toate cele trei echipaje care piloteaza modelul Hyundai i20 N Rally1 Hybrid au intampinat probleme, iar Esapekka Lappi si Ott Tänak au fost nevoiti sa abandoneze.

Etapa din Kenya a debutat joi seara cu super speciala Kasarani, de langa Nairobi, iar vineri au fost programate alte sase probe cu o lungime totala de 132,4 km. Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au inceput raliul cu cel mai bun timp pe super speciala de joi, insa vineri a fost o zi in care doar au incercat sa supravietuiasca pe unele dintre cele mai dificile probe ale raliului. Echipajul belgian ocupa acum pozitia a patra si este la doar 6,5 s de un loc pe podium.

„A fost o zi obositoare si plina de provocari. Nu este rezultatul pe care ni-l dorim, asa ca nu vom renunta la lupta si incercam sa recuperam timpul pierdut. Echipa nu a avut o zi buna si sper ca lucrurile sa se indrepte in directia potrivita de acum inainte”,a declarat Thierry Neuville.

Esapekka Lappi si Janne Ferm au avut un start bun si se aflau pe locul secund, dupa prima trecere pe speciala Kedong, o proba cu o lungime de peste 30 km. Echipajul finlandez a fost insa nevoit sa abandoneze pe proba urmatoare, din cauza unei probleme la transmisie.

„Ziua noastra a avut un parcurs bun, pana in momentul in care au aparut problemele la transmisie. Sunt insa multumit de ritmul avut si sper ca in final sa revenim in cursa si sa acumulam totusi niste puncte aici”,a mentionat Esapekka Lappi.

Ott Tänak si Martin Järveoja nu au avut nicio problema in prima parte a zilei si au incheiat fiecare speciala in top trei.

„Incidentul care a dus la abandonul nostru este unul tipic pentru acest raliu. Pur si simplu nu aveam cum sa evit acest moment”, a adaugat Ott Tänak.

Pentru echipajele Hyundai Motorsport urmeaza alte doua zile dure in Raliul Safari Kenya. Sambata este cea mai lunga zi a etapei – cu peste 160 km de probe speciale, iar duminica sunt programate ultimele sase probe, cu o lungime de aproximativ 75 km.   

„A fost o zi dificila pentru noi, cu diverse incidente, care au eliminat doua dintre echipajele noastre. Thierry a facut o pana si a pierdut timp pretios, iar Ott si Esapekka au iesit din lupta in momentul in care se aflau pe podium. Analizam acum tot ceea ce s-a intamplat si sper ca duminica sa ajungem la sosire cu toate cele trei masini si sa obtinem cat mai multe puncte posibil”,a adaugat si Cyril Abiteboul, presedintele Hyundai Motorsport si director al echipei.

Clasament Raliul Safari Kenya 2024 (dupa ziua de vineri):

1 K. Rovanperä J. HalttunenToyota GR Yaris Rally1 Hybrid1:16.22.6
2E. EvansS. MartinToyota GR Yaris Rally1 Hybrid+56.9
3 T. KatsutaA. JohnstonToyota GR Yaris Rally1 Hybrid+1:00.8
4T. NeuvilleM. WydaegheHyundai i20 N Rally1 Hybrid+1:07.3
5A. FourmauxA. CoriaFord Puma Rally1 Hybrid+1:46.6
6G. MunsterL. LoukaFord Puma Rally1 Hybrid+3:34.2
7 G. Greensmith J. AnderssonŠkoda Fabia RS+6:51.3
8J. SerderidisF. MiclotteFord Puma Rally1 Hybrid          +9:11.7
9K. Kajetanowicz M. SzczepaniakŠkoda Fabia RS          +10:14.3
10O. Solberg      E. EdmondsonŠkoda Fabia RS          +10:28.8
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *