Puncte importante pentru Hyundai Motorsport in Raliul Safari Kenya

  • Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Safari Kenya cu Thierry Neuville pe locul al cincilea la general si cu Ott Tänak pe cel de-al optulea;
  • Ott Tänak si Thierry Neuville s-au clasat pe primele doua pozitii in clasamentul final al zilei de duminica, reusind totodata sa castige puncte suplimentare pentru echipa;
  • Thierry Neuville a marit avansul in fruntea clasamentului general al pilotilor, iar Tänak a urcat pe locul al patrulea, in timp ce Hyundai Motorsport ocupa locul secund in clasamentul constructorilor, la doar patru puncte in spatele liderului.

Hyundai Motorsport a avut un final in forta in Raliul Safari Kenya, etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Cu aceasta ocazie, Thierry Neuville a obtinut locul al cincilea la general, iar Ott Tänak cel de-al optulea. Totodata, cei doi s-au clasat pe primele doua pozitii in clasamentul final al zilei de duminica, reusind sa castige astfel puncte suplimentare pentru echipa.

Thierry Neuville isi pastreaza pozitia de lider in clasamentul general al pilotilor, cu un avans de sase puncte. Astfel, echipa Hyundai Motorsport ocupa locul secund in clasamentul constructorilor, la doar patru puncte in spatele liderului.

Dupa mai multe probleme in primele doua zile, echipajele Hyundai Shell Mobis World Rally Team au demonstrat potentialul modelului Hyundai i20 N Rally1 Hybrid in ultima zi a raliului, reusind sa se claseze pe primele trei locuri in patru dintre cele sase probe speciale, inclusiv in Power Stage.

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au castigat trei probe speciale in ultima zi a raliului, asigurand totodata maximum de puncte in Power Stage. In plus, echipajul belgian a ocupat locul secund in clasamentul zilei de duminica, respectiv al cincilea la general.

„A fost un weekend care s-a incheiat bine, dar care cu siguranta ar fi aratat si mai bine daca nu aveam probleme vineri si sambata. Nu am renuntat insa niciodata la lupta si am profitat de fiecare ocazie pentru a acumula puncte. Toata echipa a muncit foarte mult pentru acest rezultat si s-a observat ca am facut progrese foarte mari comparativ cu ultimele trei sezoane. Desigur, se poate si mai mult, dar acum sunt multumit ca mi-am marit avansul in clasament si ca vom avea o pozitie buna la start in Raliul Croatiei”,a declarat Thierry Neuville.

In incercarea de a maximiza sansele la puncte, Ott Tänak si Martin Järveoja au plecat din parcul de service cu o singura roata de rezerva. Acest risc a fost recompensat cu sapte puncte pentru clasarea pe prima pozitie in clasamentul zilei, respectiv cu alte patru puncte pentru cel de-al doilea timp din Power Stage. In plus, in urma acestei etape, Tanak a urcat un loc in clasamentul general al pilotilor si se afla acum pe pozitia a patra.

„Obiectivul nostru era o clasare pe podium, asa ca am fost foarte frustrat dupa abandonul de vineri. Am revenit pe probe, dar sa nu uitam ca este primul meu raliu pe macadam cu aceasta masina. Am avut un ritm bun in ultima zi si am reusit sa salvam cat de cat situatia. Raliul Croatiei este o etapa diferita fata de cele de pana acum si este important sa obtinem acolo un rezultat bun. Sezonul este inca la inceput, dar vreau sa lupt pentru titlu, iar pentru asta trebuie sa-mi regasesc ritmul”,a mentionat Ott Tänak.

Esapekka Lappi si Janne Ferm au avut aceeasi strategie ca Ott Tänak, iar dupa doua zile dificile au incheiat acest raliu intr-o nota pozitiva.

„Am avut o masina rapida inca de la inceput si asta s-a vazut, chiar si atunci cand am fost primii la start. Din pacate, am avut unele probleme care s-au reflectat in rezultatul final. Sunt multumit pentru ca am acumulat puncte in ultima zi si acum abia astept urmatorul meu raliu alaturi de echipa”,a declarat Esapekka Lappi.

Dupa primele trei etape din acest sezon in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), Hyundai Motorsport se afla pe locul secund in clasamentul constructorilor, la doar patru puncte de prima pozitie.

„Munca in echipa defineste cel mai bine acest weekend. A fost un raliu cu multe provocari pentru echipajele noastre si partea pozitiva este ca ne-am apropiat foarte mult de rivalii nostri, comparativ cu sezonul trecut. Mecanicii nostri au depus zilnic mult efort, insa de fiecare data au rezolvat toate problemele care au aparut la cele trei modele Hyundai i20 N Rally1 Hybrid. Mi-a placut foarte mult mentalitatea echipei si rezultatul obtinut – primele trei locuri pe ultima proba. Toate acestea demonstreaza mai mult decat doar potentialul masinii, evidentiaza ca suntem pregatiti sa luptam pentru a ne atinge obiectivele, indiferent de situatie”,a adaugat Cyril Abiteboul, presedintele si directorul Hyundai Motorsport.

Pentru Hyundai Motorsport urmeaza acum Raliul Croatiei, etapa pe asfalt fiind programata in perioada 18 – 21 aprilie.

Clasament Raliul Safari-Kenya 2024:

1K. RovanperäJ. HalttunenToyota GR Yaris Rally1 Hybrid3:36.04.0
2T. KatsutaA. JohnstonToyota GR Yaris Rally1 Hybrid+1:37.8
3A. FourmauxA. Coria           Ford Puma Rally1 Hybrid+2:25.1
4E. EvansS. MartinToyota GR Yaris Rally1 Hybrid+4:20.2
5T. NeuvilleM. WydaegheHyundai i20 N Rally1 Hybrid+10:17.5
6G. GreensmithJ. AnderssonŠkoda Fabia RS+18:05.4
7O. SolbergE. EdmondsonŠkoda Fabia RS+19:28.5
8O. TänakM. JärveojaHyundai i20 N Rally1 Hybrid+21:02.0
9J. SerderidisF. MiclotteFord Puma Rally1 Hybrid+26:13.3
10K. KajetanowiczM. SzczepaniakŠkoda Fabia RS+26:34.4

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – (dupa Raliul Safari-Kenya):

1Toyota Gazoo Racing World Rally Team131 puncte
2Hyundai Shell Mobis World Rally Team127 p
3M-Sport Ford World Rally Team72 p

Clasament general piloti 2024 – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – (dupa Raliul Safari-Kenya):

1T. Neuville67
2E. Evans61
3A. Fourmaux46
4O. Tänak33
5K. Rovanperä  31
6T. Katsuta30
7S. Ogier          24
8E. Lappi           23
9O. Solberg12
10A. Mikkelsen6
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *