Hyundai IONIQ 5 N a castigat titlul „2024 World Performance Car”

IONIQ 5 N – autovehiculul electric de inalta performanta Hyundai – a fost desemnat „2024 World Performance Car”. Acest rezultat marcheaza cea de-a patra victorie pentru IONIQ 5 din cadrul World Car Awards, dupa cele trei titluri castigate in anul 2022 – „World Car of the Year”, „World Electric Vehicle” si „World Car Design of the Year”.

„Suntem incantati si onorati sa primim prestigiosul titlu „World Performance Car” pentru IONIQ 5 N”, a declarat Jaehoon Chang, President and CEO – Hyundai Motor Company. „Ne bucuram pentru ca eforturile noastre au fost recunoscute, in ultimii trei ani, cu un total de sapte titluri World Car Awards. Suntem mandri sa continuam seria de victorii si sa consolidam pozitia Hyundai de lider in industria globala a vehiculelor electrice.”

Acesta este cel de-al treilea an consecutiv in care Hyundai obtine recunoastere in cadrul World Car Awards: 

2022: IONIQ 5 – „World Car of the Year”, „World Electric Vehicle” si „World Car Design of the Year”;

2023: IONIQ 6  – „World Car of the Year”, „World Electric Vehicle” si „World Car Design of the Year”;

2024: IONIQ 5 N           – „World Performance Car”. 

Totodata, IONIQ 5 N a castigat premiul „Car of the Year”, acordat de revista Top Gear si a obtinut cel mai bun timp pe circuitul Nürburgring Nordschleife din partea publicatiei „Sport Auto” din Germania.

„Este o mare satisfactie pentru echipa diviziei Hyundai N sa primeasca aceasta distinctie din partea prestigiosului juriu World Car Awards”, a declarat José Muñoz, President and Global COO – Hyundai Motor Company. „Dedicam acest premiu extraordinar clientilor nostri pasionati de autovehiculele de inalta performanta. Suntem incantati pentru ca Hyundai ocupa pozitia de lider in aceasta noua era a vehiculelor electrice de inalta performanta si ne angajam sa depasim continuu limitele posibilitatilor tehnologice privind solutiile inteligente de mobilitate.”

Lansat in luna iulie a anului 2023, IONIQ 5 N este primul autovehicul electric al gamei Hyundai N. 

„IONIQ 5 N marcheaza un moment definitoriu pentru Hyundai N si pentru strategia noastra de electrificare. Prin imbinarea platformei noastre E-GMP cu expertiza diviziei N in motorsport, am dezvoltat un EV revolutionar de inalta performanta, care stabileste un nou punct de referinta in industrie”, a declarat Till Wartenberg, Vice President and Head of N Brand & Motorsport – Hyundai Motor Company.

„Aprecierile si recunoasterea primite consolideaza angajamentul nostru de a livra vehicule electrice inovatoare, axate pe nevoile conducatorului auto. Odata cu IONIQ 5 N, Hyundai redefineste conceptul de autovehicul de performanta, conturand totodata viitorul condusului electric.”

World Car Awards este un eveniment anual, in cadrul caruia 100 de jurati din 29 de tari testeaza si voteaza vehiculele inscrise in competitie. Anul acesta, castigatorii au fost anuntati in timpul unei ceremonii desfasurate la Salonul Auto International de la New York (NYIAS).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *