Hyundai Motorsport si Esapekka Lappi au incheiat in puncte Raliul Japoniei

  • Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au fost cei mai rapizi in Power Stage si au obtinut cele cinci puncte suplimentare;
  • Echipa Hyundai Shell Mobis World Rally Team a incheiat sezonul 2023 cu doua victorii si 15 clasari pe podium.

Hyundai Motorsport a incheiat sezonul 2023 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) in puncte. Dupa cele 22 de probe speciale din Raliul Japoniei, Esapekka Lappi si Janne Ferm si-au asigurat pozitia a patra.

Echipajul finlandez a avut o evolutie buna, iar in ultima zi a obtinut trei puncte suplimentare pentru performanta din Power Stage, ultima proba speciala a raliului.

„De la o proba la alta, ritmul meu a fost din ce in ce mai bun. Desi, conditiile meteo au fost foarte dificile, la final am obtinut maximum posibil. Am luptat pentru pozitia din clasament pana pe ultimii kilometri, iar cel mai important este ca am ajuns in parcul de service fara sa intampinam probleme. A fost un sezon in care am acumulat multa experienta, am obtinut si unele rezultate bune, dar, din pacate, in ultima parte am facut multe greseli. Abia astept sa inceapa un nou an si sper ca totul sa mearga mult mai bine”, a declarat Esapekka Lappi.

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au castigat patru probe speciale duminica, asigurand maximum de puncte in Power Stage.

„Sincer, ma bucur pentru ca s-a incheiat acest raliu, respectiv acest sezon. Am debutat in forta si aveam sanse la victorie aici, la fel ca anul trecut, pana cand am iesit in decor. Am fost dezamagit dupa greseala de vineri, dar am revenit pe probe si am incercat sa identific aspectele pozitive care sa ma motiveze pentru anul viitor. Am obtinut doua victorii si opt podiumuri in 2023, dar nu este suficient pentru a castiga titlurile mondiale. Sunt insa increzator ca 2024 va fi un an in care putem realiza tot ceea ce ne-am propus”,a mentionat Thierry Neuville.

In 2023, Hyundai Shell Mobis World Rally Team a obtinut doua victorii, 15 clasari pe podium si a castigat 67 de probe speciale. Dupa ce a incheiat pe locul secund in clasamentul constructorilor, echipa este pregatita sa revina in forta anul viitor si sa lupte din nou pentru titlurile mondiale din WRC.

„Raliul Japoniei reflecta perfect sezonul nostru. Am avut momente excelente, dar am si ratat oportunitati din cauza unor greseli. Am avut un ritm foarte bun in acest raliu, dar in final am incheiat cu un singur echipaj in puncte. A fost insa un an in care am invatat multe si in care ne-am imbunatatit in permanenta, asa ca avem o fundatie buna pentru 2024. Profitam de pauza care urmeaza pentru a ne pregati si mai bine. As vrea sa-i aduc acum inca un omagiu colegului nostru Craig Breen. Am suferit o pierdere teribila in acest sezon. Craig era pasionat si indragostit de acest sport si putea sa exprime asta mai bine ca oricine. Ii simtim lipsa, va continua sa ne inspire. Vom avea alaturi de noi spiritul, pasiunea si determinarea sa pe fiecare proba speciala din calatoria noastra in Campionatul Mondial de Raliuri”,a adaugat Cyril Abiteboul, directorul Hyundai Motorsport.

Clasament Raliul Japoniei 2023:

1E. EvansS. MartinToyota GR Yaris Rally1 Hybrid3:32:08.8
2S. OgierV. LandaisToyota GR Yaris Rally1 Hybrid+1:17.7
3K. RovanperäJ. HalttunenToyota GR Yaris Rally1 Hybrid+1:46.5
4E. LappiJ. FermHyundai i20 N Rally1 Hybrid+2:50.3
5T. KatsutaA. JohnstonToyota GR Yaris Rally1 Hybrid+3:10.3
6O. TänakM. JärveojaFord Puma Rally1 Hybrid+3:28.3
7A. MikkelsenT. Eriksen      Škoda Fabia RS+7:33.7
8N. GryazinK. AleksandrovŠkoda Fabia RS+8:49.6
9K. KajetanowiczM. SzczepaniakŠkoda Fabia RS+19:25.9
10H. AraiH. Tachikui      Peugeot 208 Rally4+22:22.7

Clasament general constructori 2023 – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC):

1Toyota Gazoo Racing World Rally Team504 puncte
2Hyundai Shell Mobis World Rally Team399 p
3M-Sport Ford World Rally Team271 p

Clasament general piloti 2023 – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC):

1K. Rovanperä250 puncte
2E. Evans216 p
3T. Neuville189 p
4O. Tänak170 p
5S. Ogier          133 p
6E. Lappi           113 p
7T. Katsuta101 p
8D. Sordo63 p
9T. Suninen42 p
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *