Hyundai Motorsport se afla pe podium, dupa prima zi din Raliul Europei Centrale

  • Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au incheiat ziua de vineri, desfasurata pe probele din Cehia, pe locul secund in clasamentul general, iar Teemu Suninen si Mikko Markkula pe cel de-al saptelea.

Dupa primele opt probe speciale, Hyundai Motorsport are doua echipaje in puncte in Raliul Europei Centrale, care se desfasoara in trei tari diferite (Germania, Austria si Cehia). Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe lupta pentru un loc pe podium, iar Teemu Suninen si Mikko Markkula ocupa pozitia a saptea la general.

Pana in acest moment, probele s-au desfasurat in Cehia. Thierry Neuville a fost lider dupa primele doua speciale desfasurate joi, in a doua parte a zilei. Desi, vineri, pe prima bucla, echipajul belgian a pierdut doua locuri din cauza lipsei de aderenta si a vizibilitatii scazute, la finalul zilei a incheiat pe locul secund. Neuville a fost cel mai rapid pe speciala a opta si este pregatit sa lupte pentru un loc pe podium si pe probele din Germania si Austria.

„A fost o zi plina de provocari. Conditiile de pe probe nu au fost cele mai bune si am pierdut mult timp in prima parte a zilei. Sunt multumit pentru locul pe care il ocupam in acest moment. Urmeaza probe noi, dar sper ca situatia sa fie mai stabila din punct de vedere meteorologic. Totodata, am facut si unele modificari in parcul de service, pentru a putea creste ritmul”,a declarat Thierry Neuville.

Avand in vedere ca etapa din Raliul Europei Centrale este prima pe asfalt cu Hyundai i20 N Rally1 Hybrid, echipajul finlandez Teemu Suninen – Mikko Markkula a avut o abordare mai prudenta si incearca sa acumuleze cat mai multe informatii in aceste conditii.

„A fost o zi dificila pentru noi. A plouat foarte tare si suprafata a fost incredibil de alunecoasa. Nu am mai pilotat Hyundai i20 N Rally1 Hybrid in aceste conditii, asa ca am incercat sa ma acomodez si sa observ care ar putea fi imbunatatirile din punct de vedere al setarilor. Locul al saptelea nu este senzational, dar in acest moment sunt multumit. Urmeaza doua zile intense, in care vom incerca sa mai urcam cateva pozitii in clasament”,a mentionat Teemu Suninen.

Esapekka Lappi si Janne Ferm au avut un debut promitator, iar pe PS3 si PS4 au incheiat cu cel de-al doilea timp. Totusi, parcursul lor s-a incheiat prematur, pe speciala a cincea.

„Este cea mai mare dezamagire din acest sezon pentru mine. Am inceput bine, am avut incredere in masina si cred ca a fost cea mai buna evolutie a mea pe asfalt. Am avut frane noi, care ne-au ajutat mult in aceste conditii dificile. Din pacate, pe speciala a cincea, am ajuns prea aproape de marginea drumului, spatele a derapat pe franare si asta a fost tot. Pe margine au fost copaci si nu am avut nicio sansa sa mai salvam situatia”,a declarat Esapekka Lappi.

Raliul Europei Centrale continua sambata si duminica cu probele programate in Austria si Germania, aceasta fiind prima etapa din WRC organizata in trei tari diferite.

„Dupa prima zi din acest raliu, sentimentele sunt mixte. Thierry a avut un parcurs bun in aceste conditii dificile si sper sa-si consolideze pozitia pe probele care urmeaza. Mai este foarte mult din aceasta etapa si orice greseala se plateste scump. Am simtit asta dupa iesirea in decor a lui Esapekka, mai ales ca a demonstrat cat de rapid este in aceste conditii. Pentru Teemu, obiectivul este de a incheia raliul, acumuland experienta si sper ca totul sa decurga conform planificarii lui”,a adaugat Cyril Abiteboul, directorul Hyundai Motorsport.

 Clasament Raliul Europei Centrale 2023 (dupa ziua de vineri):

1K. RovanperäJ. HalttunenToyota GR Yaris Rally1 Hybrid1:13:05.1
2T. NeuvilleM. WydaegheHyundai i20 N Rally1 Hybrid+36.4
3E. Evans          S. Martin          Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid+47.2
4O. TänakM. JärveojaFord Puma Rally1 Hybrid+1:30.4
5T. KatsutaA. Johnston    Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid+2:26.8
6S. Ogier          V. LandaisToyota GR Yaris Rally1 Hybrid+2:35.9
7T. SuninenM. MarkkulaHyundai i20 N Rally1 Hybrid+2:39.1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *